Friday, October 05, 2007

Dverge-komiteens 1.ib. "Presentasjonsblogg"

Det siste halve året har vi i Dverge-komiteen fått flere litt underlige spørsmål. Spørsmål som: Hva er Dverge-komiteen? Hvem er Dverge-komiteen? Når får vi høre noe om Dverge-komiteen? osv. osv. Så nå tenkte vi at vi skulle avklare en del ting for dere uvitende. For Dverge-komiteen er nemlig en komite som tar menneskers uvitenhet på alvor. Vi kan nok ikke skrive alt som bør vites om Dverge-komiteen i denne bloggen for da hadde den blitt lengre enn Morias miner er dyp, så vi begynner litt også vil det komme flere blogger etter hvert der dere får vite mer om Dverge-komiteen.
2 sider av samme sak
Etter lange meningsuttalelser( vi dverger diskuterer ikke, vi uttaler oss om våre meninger, så går vi for den beste meningen) i Dverge-komiteen så fant vi ut at vi ville begynne med å presentere oss. Det er mest naturlig(naturlig er et veldig viktig ord i alle dvergers vokabular i og med at vi er naturens skapninger, skapt av valaen Aulë valaen over jordstoffer og form, og elsker natur, spesielt stein og fjell naturligvis) å starte med en presentasjons siden dette er en presentasjons blogg om Dverge-komiteen. Dverge-komiteen består av 2 sider av samme sak. Den består av Morten Høie og Gimli sønn av Glòin, og som dere vet er jo dette en og samme person, men også to forskjellige personer(vi vet det sier seg selv, men vi måtte bare ha det med i tilfelle, mot all formodning, noen virkelig uvitende skulle lese dette). Vi vil nok komme mer tilbake til hvem vi egentlig er, i en senere blogg. For vi kan, som vi har sagt tidligere, ikke skrive alt om oss nå.

Dverge-komiteens ansvarsområde
Som alle andre komiteer rundt forbi har også Dverge-komiteen sitt spesielle område som den har ansvar for. Gimli mener det er viktig å skrive om visjonen vår, så det gjør vi for det passet så godt. Den lyder slik: "Vi i Dverge-komiteen vil sørge for at dvergenes stemme skal bli hørt. Vi vil synliggjøre dvergenes kampsaker og med det gjøre verden til et bedre sted." Som dere forstår er dette en stor oppgave. Og dere lurer kanskje på hvordan vi klarer dette. Men vi har selvfølgelig noen hjelpemidler. Vi har f.eks. Durins 12 rune-påbud. For dere uvitende så er Durins 12 rune-påbud 12 påbud som Durin skrev med runer. De er rettesnorer for alle dverger, og ligger til grunn for hele Dvergekomiteens virksomhet. For dere som er helt på jorde og ikke forsto det(vi har naturligvis, etter mange års arbeid i denne bransjen, funnet ut at dere mennesker ikke er de som oppfatter ting raskest) så er det akkurat som Norges grunnlov. Slik som Norge er basert på sin grunnlov, er vi basert på Durins 12 rune-påbud.

Dverge-komiteen ikke aktiv?
Vi fikk en gang spørsmålet: "Når får vi høre noe om Dverge-komiteen", samtlige dverger vil si seg enige med at dette naturligvis er et veldig tåpelig spørsmål. Vi i Dverge-komiteen lo godt da vi hørte det, men det lærte oss noe også. Det er det som er så spennende med å være i denne jobben, du lærer alltid noe nytt om menneskers adferd. Dere skal ha det, det er ikke så lett å forstå seg på dere. Det har seg slik skjønner dere at hvis dere ikke har hørt noe om Dverge-komiteen så er det egentlig deres feil. Dere hører ikke på de rette stedene. Men vi skal prøve å lære dere hvor dere skal lytte. Dere skjønner at Dverge-komiteen er ikke dem som skriker høyt om ting når de får igjennom en av sine kampsaker, slik som mennesker gjør. Vi jobber mest i det rolige, som vi har funnet ut fynker best. For da får vi igjennom mange av våre saker, og vi får nesten ingen fiender for dere mennesker forstår ikke at det er oss(Så dere er litt unnskyldt altså, for vi prøver å unngå deres oppmerksomhet, som vi tydeligvis har lykkes med. Men samtlige dverger hadde lett klart å lest gjennom linjene og forstått at her står det dverger bak det som skjer). Morten som forstår seg best på mennesker mener at vi bør gi dere noen eksempler på hva vi har klart å få igjennom, slik at dere kan se hvilke type saker vi jobber med, og slik at dere kan se at vi får resultater. Den største(og kjekkeste) vi har oppnådd er å utrydde nesten alle orkene i dette ormådet, det er fortsatt noen igjen men ikke mange, og vi er på sporet av dem. Kanskje du har merket at området mellom Burger King og Subway i Stavanger har blitt hellelagt, det er Dverge-komiteens verk(vi elsker stein). Vi var også aktive da kulturhuset i Sandnes ble bygd, og jeg nekter å tro at dere ikke hadde en mistanke om at det hadde vært dverger innvolvert når det fine murerarbeidet ble reist. Vi har også vært innvolvert i byggingen av den nye Operaen i Oslo, her er det mye eksotisk stein inni bildet, som dere mennesker trengte hjelp til og forme. Med andre ord: vi gjør mye, d er bare dere som ikke ser det.

Helt til slutt vil vi gratulere Morten som blir 17 år i dag. Det er en stor dag i alle dvergers liv å bli 17 år, det er derfor vi skriver denne bloggen i dag.

Steinhilsen fra vi i Dverge-komiteen.

8 comments:

Maria said...

Å gratulera med dagen :)

Hanne Matilde said...

Haha=)
Gratulera med dagen:D

Og du? Les bloggen min på lurehøsten, den e koselig:)

Anette said...

Endelig får me hørra litt meir om den mystiske dvergekomiteen, som ikkje e så mystisk nå lenger. Det va godt å bli informert.

Viss eg forsto bloggen rett så e det bare to medlemmer med i komiteen. Koffår e det ikkje fleire dvergar med?? Det lure eg på...

Morten said...

BARE to medlemmer, ke va d for någe? E ikkje to medlemmer nok? Men me har faktisk mange søknadar fra dvergar som vil var me. Me har bare ikkje heilt bestemt oss for kem så ska få lov. D e jo en alvorlig sak å få inn et nytt medlem, så d tar litt ti.

Anonymous said...

Kjære Dvergekomite!

Hyggelig med en oppdatering fra undergrunnen. Hvordan går det der nede? Holder dere varmen? Selv har vi lagt merke til temperaturnedgangen de siste ukene, og synes jorden er særdeles kald og hard i år.
Håper vi møtes på årsmøte ved Den Steilende Ponny i November.

Våre beste ønsker til Morten.

Mvh oss i Hobbitkomiteen

PS: Dere ser utmerket godt ut på bildene.

Anette said...

Enig med bildekomentaren te hobbitkomiteen. Meget bra!

Hanna said...

Søknad om opptagelse i Dverge-kommiteen.

Kjære dvergekommiteen.

Jeg vet at jeg "kun" er en ork (orker er ihvertfall bedre enn Uruk Hai'er i min mening), men ettersom jeg deler deres kjærlighet for mørke grotter (deres er forresten finere enn våre, og jeg skulle gjerne lært hvordan de lages) tenkte jeg at det muligens var en mulighet for at jeg kunne få lov til å bli medlem i Dverge-kommiteen. Jeg er til og med villig til å konvertere til vegetarianer for å bli med (ihvertfall slutte å spise mennesker og hobbiter (og kanskje alver) ettersom jeg har fått med meg at dere er vennlige mot disse rasene).

Håper på et positivt svar.

Den guløyde orken med dårlig tannhygiene

Anonymous said...

Takk for interessant informasjon